09/04/2021

Timeless: Nosferatu

09/04/2021
INLEDNING Per Faxneld inleder visningen med att berätta om djävuls- och dödssymbolik i Nosferatu. Han ger också en inblick i det ockulta sällskap som producenten och scenografen Albin Grau var medlem i – och vars symboler syns tydligt på flera håll i filmen. Per Faxneld är docent i religionsvetenskap vid Södertörns högskola och specialist på ockultism och satanism. Han har skrivit bland annat de uppmärksammade Satanic Feminism (Oxford University Press, 2017) och Det ockulta sekelskiftet (Volante, 2020). FILMVISNING Den första filmatiseringen av Bram Stokers skräckklassiker är än i dag en av de främste Dracula-berättelserna. Den välkända sagan om den ensamma, blodsugande greven. F.W. Murnaus mästerverk och ett startskott för hela skräckfilmsgenren.

Lördag den 4 september 2021

Dörrarna öppnas: kl 16.30

Filmvisning: kl 17:30

Pris: 140 kr

Biljetter: https://secure.tickster.com/9ku5xjjkbhh65zt

Sara, General Manager Park

Om Park

Park är en av Sveriges mest kända scener som fungerade som bio under sina första 80 år. Idag huserar vi fortfarande filmvisningar, men även konferenser, event, pop-ups och mycket mer. Park hittar du ett stenkast från Stureplan, mitt i centrala Stockholm.

Biografen Park
Sturegatan 18, 114 36 Stockholm

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET
Biografen Park använder cookies för att göra webbplatsen lite bättre för dig. Genom att fortsätta surfa runt här, så godkänner du användandet av detta.
OK