11/12/2021

Peter Singer: Är en bättre värld möjlig?

Under de senaste 200 åren har världen kopplats samman med hjälp av teknologisk utveckling och handel, vilket genererat ett oanat välstånd men också gett upphov till ett antal akuta problem: pandemier, klimatförändringar, krig och terrorism är några exempel på globaliseringens baksida. Hur väl vi lyckas hantera dessa problem är avgörande för mänsklighetens framtid. Peter Singer brukar framhållas som en av världens mest inflytelserika filosofer. Under de senaste 40 åren har han gjort sig känd som förespråkare för global rättvisa, effektiv altruism och djurs såväl som människors rätt till fullgoda liv. I boken En värld nu ger han sig i kast med några av vår tids viktigaste frågor och söker en etik för globaliseringens tidsålder. I en värld där konsekvenserna för mänsklig handling inte inskränker sig till ett när område utan påverkar en hel planet, måste vårt etiska ansvar även överskrida nationsgränserna.

Välkommen till en eftermiddag på Park om hur vi kan skapa en bättre värld. Peter Singer presenterar teserna från En värld nu följt av ett samtal och Q&A tillsammans med Christer Sturmark, bokförläggare på Fri Tanke.

 

Medverkande:

Peter Singer, professor i filosofi vid YaleUniversity, författare till En värld nu

Christer Sturmark, bokförläggare Fri Tanke, författare till Konsten att tänka klart

 

Datum: 11 december 2021

Tid: 14.00–15.30

Plats: Park, Sturegatan 18, 114 36 Stockholm

Anmälan: Biljetterna kostar 100 kr. För 250 kr ingår ett signerat ex av En värld nu

 

Frågor? Kontakta Martina Stenström på FriTanke.

martina.stenstrom@fritanke.se, telefon: 073-503 12 27

 

Ett samarbete mellan Fri Tanke och BiografenPark.

KÖPA BILJETT
Biografen Park använder cookies för att göra webbplatsen lite bättre för dig. Genom att fortsätta surfa runt här, så godkänner du användandet av detta.
OK