22-26 Juni

Gratis morgonkonsert på Park 22-26 juni

22-26 Juni
Under ett par år har Malmö Live Konserthus bjudit Malmöpubliken på morgonkonserter inom konceptet Paus, som vill ge ögonblick av stillhet, eftertanke och återhämtning. Genom konsertserien vill vi ge människor en möjlighet att på ett fritt och enkelt sätt prioritera vila, en paus – genom platsens, människan och musikens inneboende krafter.

På scen har vi gästats av stora internationella stjärnor och små lokala musiker. Alla konserter sker sömlöst och utan applåder och tack.

Tack Malmö Live Konserthus att vi får ge Stockholm en morgonpaus i dessa märkliga tider! Under en veckas tid kommer vi öppna dörren på Park och erbjuda er semesterfirare eller ni som fortfarande arbetar en morgonpaus på Park. Välkomna in och känn doften av nykokt kaffe, slå dig ner för en paus från världen runtomkring.


Två morgonvisningar per dag 

Dörrarna öppnas 07.00/08.00

Visningen startar 07.30/08.30 

Kaffe och något litet kommer att finnas till försäljning 

Max 48 personer, först till kvarn


Måndag 22a juni morgonpaus med Gustav Melander och pianisten Robert Bennesh 

Denna morgon bjuder Malmö SymfoniOrkesters egen trumpetfantast Gustav Melander och pianisten Robert Bennesh på en vacker tolkning av två av Danmarks främsta tonsättares verk: Hilda Sehested, Svit för kornett och piano samt Thorvald Hansen, Sonat för Kornett och Piano.


Tisdag 23e juni morgonpaus med Hans Pålsson och Marika Fältskog

Finns det något vackrare än Bach - eller något bättre sätt att börja morgonen än i sällskap med Bachs musik?

Svaret från Malmö SymfoniOrkesters förste konsertmästare Marika Fältskog är enkelt: Nej. Tillsammans med den eminente pianisten Hans Pålsson spelar Marika favoriter som exempelvis hela Sonat för violin och piano i h-moll. Vackra stycken från en av musikhistoriens främsta tonsättare.


Onsdag 24e juni morgonpaus med Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson 

I veckans morgonkonsert bjuder Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson på sina egna arabiska kompositioner där texterna om medmänsklighet lyser starkt. Vi får även höra några nytolkningar av den folkkära libanesiska sångerskan Fairouz låtar. Nadin och Gabriel bildade det internationellt hyllade Malmöbandet Tarabband 2008. I arabvärlden spelar bandet för utsålda konserter - och vi är nu mycket glada över att kunna välkomna dem till Malmö Live för att ge er en energifylld start på dagen!


Torsdag 25e juni morgonpaus med Reetamaria Rajala 

Som i en dröm, fast en verklig dröm, låt oss vakna upp till Philip Glass’ mästerverk Morning Passages framfört av dagens solist – Reetamaria Rajala. Vidare tog hon oss genom den neoklassiska världen till äldre minimalistiska stycken. Gissningsvis har aldrig verk av Agnes Obel och Aram Khachaturian tidigare framförts i samma konsert.


Fredag 26e juni morgonpaus med Almakvarttetten 

Det bjuds på stämningsfulla stycken där Henryk Gorecki inleder med sitt ödsliga Largo, där violan står i centrum - sedan övergår stycket i Johannes Brahms varma och ljusa Romans. Som en upptakt till första satsen ur Maurice Ravels stråkkvartett spelar de en kort sats av Dmitrij Sjostakovitj.


Sara, General Manager Park

Om Park

Park är en av Sveriges mest kända scener som fungerade som bio under sina första 80 år. Idag huserar vi fortfarande filmvisningar, men även konferenser, event, pop-ups och mycket mer. Park hittar du ett stenkast från Stureplan, mitt i centrala Stockholm.

Biografen Park
Sturegatan 18, 114 36 Stockholm

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET
Biografen Park använder cookies för att göra webbplatsen lite bättre för dig. Genom att fortsätta surfa runt här, så godkänner du användandet av detta.
OK