11/12/2021

Alexander Ekman - Play

Svenska stjärnskottet Alexander Ekman blev inbjuden att arbeta med dansarna på Operan i Paris. Koreografen tar med sig dansarna till en stor lekplats där känslor och fantasi får fritt spelrum. Till originalmusik av Mikael Karlsson förvandlas dansarnas kroppar till hjortliknande silhuetter eller dyker in i ett hav av färgade bollar. En föreställning fylld av energi. Play kombinerar dans, teater, musik och sång i en djup, festlig och ibland farsartad anda som är rik på humor.

Dörrarna öppnas: 18.00

Pris: 240 kr

Ballet  Alexander Ekman

Music  Mikael Karlsson

Étoiles, Premiers Danseurs and Corps de Ballet


Alexander Ekmans verk har dansats av ungefär 45 kompanier. För Kungliga Baletten har han tidigare kreerat Tyll och Midsommarnattsdröm. Han har skapat verk för bl a Nederlands Dans Theater, balettkompanie i München, Joffrey Ballet i Chicago, Ballet de L’Opéra du Rhin, Frankrike, Bern Ballet och Ballet Junior de Genève i Schweiz, IT-Dansa i Spanien, Iceland Dance Company och för GöteborgsOperans Balettkompani och Stockholm 59° North.

Han började som tioåring vid Kungliga balettelevskolan, och blev senare engagerad som dansare vid Kungliga Baletten.  2006 debuterade han som koreograf vid Cullbergbaletten med verket The Swingle Sisters.

2014 koreograferade han Svansjön för Den Norske Opera, i hans version kallad A Swan Lake, med 8 000 liter vatten på scenen. Verket gästade sedan Parisoperan där han 2017 skapade Play. Andra betydande verk är t ex Nude, Cow och Cacti.

KÖPA BILJETT
Biografen Park använder cookies för att göra webbplatsen lite bättre för dig. Genom att fortsätta surfa runt här, så godkänner du användandet av detta.
OK